Webbkataloger – för människor och robotar

Wordpressweb
En webbkatalog är ett viktigt verktyg både för den som har en hemsida och för den som letar efter information. När man blir trött på att sökresultaten inte levererar det som man är ute efter så ska man använda sig av webbkataloger där man snabbt kan finna rätt kategori och de hemsidor som är relevanta. Sökmotorerna vet att bra kataloger har ett stort värde att erbjuda för den som söker och det är därför som de ser länkar från kvalitetskataloger som en form av röst för att man har en sajt av värde. Om man får med sin hemsida i en riktigt bra webbkatalog så innebär ju detta att den har granskats och passerat de krav som krävs för att få vara med. Det här gagnar alltså både den som söker efter information och den som vill förbättra sin sajts synlighet.

Hos oss så kan du lita på kvalitet. Samtidigt som vi försöker göra det så enkelt som möjligt att registrera sin sajt till vårt register så ställer vi de krav som krävs för att kvaliteten ska behållas. På så vis så förblir vår webbkatalog värdefull och seriös och din länk får den kraft som du är ute efter. För den som söker efter en viss typ av information så har vi gjort det enkelt att finna denna genom att skapa tydliga kategorer och se till att varje hemsida som läggs till hamnar på rätt ställe och med en bra text som beskriver vad den handlar om.

Presentera din hemsida

En hemsida kommer att drunkna i mängden av information som finns online om man inte gör det som krävs för att den ska synas. Dels så måste man se till att utforma sin sajt med texter och annat innehåll som gör att den tas på allvar av sökmotorer. Genom att jobba med rätt typ av SEO så kan man klättra i sökresultaten och på så vis bli synlig för sin publik. I webbkataloger så får man hjälp med detta eftersom man får en länk till sin sajt och denna länk ses även av sökmotorerna. För att länken ska bli riktigt stark så ska man vara noga med att bara lägga till sin sajt till bra kataloger som respekteras av sökmotorerna. Gör man detta så kan länken helt klart bidra till att man får en bättre position i sökresultaten. Det är dock viktigt att förstå att allt detta inte händer över en natt och att man måste jobba med fler länkmetoder för att påverka sin sajts rank.

Nu ska vi inte glömma bort att vår webbkatalog först och främst är till för den som vill ha snabba resultat. När du lägger in information om din sajt så måste du tänka på hur du presenterar det som finns på hemsidan. Den som söker efter det som du har att erbjuda kommer att få en lista med alla de sajter som har registrerat sig hos oss. Med en kortare text så gäller det att ge en tydlig bild av vad som väntar på din sajt. Om du tycker att det är svårt att författa en bra text så kan det vara värt att hyra in denna hjälp av en duktig skribent som vet hur man formar mening med ord.

När en person som bläddrar i vår katalog är ute efter information så har man inte många sekunder på sig att vinna förtroendet för att få ett besök så lägg lite extra tanke och kraft på hur du presenterar din hemsida.

Sökmotorernas värdering av länkar

Man kan ju undra hur pass kraftfulla länkar från webbkataloger egentligen är och här finns det några saker som du måste tänka på om du vill att din länk verkligen ska göra någon skillnad. När det handlar om SEO så ska du välja en webbkatalog som:

  • Synar de hemsidor som läggs till för att garantera att de är seriösa
  • Inte tillåter hur många länkar som helst hur enkelt som helst
  • Kräver en god presentation av din sajt
  • Bara tillåter information som är verklig och kvalitativ
  • Har en tydlig layout som är enkelt att följa och att förstå

Om allt detta finns på plats så har du funnit en katalog som med största sannolikhet gillas av sökmotorerna och då ska du förstås se till att vara med så att du får en länk med kraft.

Snabba eller varaktiga resultat

När man vill pusha för sin hemsida så får man inte vara otålig. Det är sällan som mirakelmetoder verkligen fungerar. Ofta så handlar det om ett trick som kanske är effektivt under några månaders tid för att sedan sänka ens sajt totalt. Undvik tricksen och se till att bygga din sajts rykte genom att använda dig av respekterade optimeringsmetoder. Lägg till din sajt till webbkataloger som erbjuder kvalitet och följ de regler som gäller. Med tiden så får du varaktiga resultat och dessa är bra mycket bättre än snabba kurer som kan få helt motsatt effekt.